Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на Продължаваме промяната Асен

...
Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на Продължаваме промяната Асен
Коментари Харесай

Василев захапа ГЕРБ, ДПС и президента за замразяването на пенсиите: Да отидат при хората и да им кажат

Това съобщи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Асен Василев, който разяснява изявлението на служебния финансов министър Росица Велкова. 

 

" Законът, който е импортиран, за удължение на действието на настоящия бюджет замразява всички заплати, всички обществени заплащания, всички пенсии, всички помощи и заплащания, които се дават на бизнеса. Това е безразсъдно на база на растящата инфлация. Ако не се образува нов кабинет, този бюджет ще би трябвало да работи до 30 юни ", сподели той.

 

" Г-жа Велкова е споделила, че няма по какъв начин да се усили минималната заплата, тъй като това не е закон за бюджета. Това, което е импортирано, е закон, в който има дати за удължение на параметри на настоящия бюджет. По-интересно е, че служебното държавно управление предвиждаше някакви големи дефицити при опазване на настоящите заплащания ".

 

" Сега виждаме, че ни се предлага закон, който ще работи до юни следващата година, без да се усилва недостига. Кое е вярното - че ще има огромен недостиг при опазване на настоящите заплащания или че този закон не може да работи до края на юни? Г-жа Велкова не отговори на този въпрос ", сподели още Василев. 

 

" Народното събрание може да одобри декларация или решение, с което да задължи Министерски съвет (МС) да си извърши отговорностите по Закона за обществените финанси. Там ясно е казано, че до 31 октовмри Министерски съвет би трябвало да внесе план на бюджет за идната година. Министерски съвет сега нарушава закона и Конституцията. 

 

" Законът за обществените финанси е заповеднически. Министерски съвет би трябвало да внесе закон за бюджета до 31 октомври, без значение дали е длъжностен или постоянен. Ние сме входирали декларация с сходно искане на 1 ноември, откакто на 31 октомври служебния кабинет не внесе проектозакон за бюджета ".

 

" Мнозинството в Народно събрание и ръководителя не са я придвижили до комисия още. Нека тази декларация влезе за гласоподаване в зала и тогава да се види кои са партиите, които желаят заледяване на приходите и заплащанията и кои са партиите, които се отнасят отговорно към проблемите на хората ", завърши Асен Василев. 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР